Türkiye’de trafikteki elektrikli otomobil sayısı, dizel ve LPG yakıtlı otomobilleri geçti

Türkiye’deki Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için yeşil dönüşüm, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda hızla yayılıyor. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri de bu alandaki yatırımlarını arttırıyor. Türkiye’de de benzer bir trend gözlemlenirken, son dönemde özel sektör de elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlara başladı.

Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu elektrikli araçların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. 2015 yılında sadece 565 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2019 yılında 1000’i aşarken, 2025 yılında 200 bini geçti. Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonunda 183,776’ya yükselirken, Mart 2025 itibarıyla 218,238’e ulaştı. Bu rakamlar, bir önceki yıla göre yaklaşık %120’lik bir artışı temsil ediyor.

Elektrikli Araçlar Dizel ve LPG’yi Geride Bıraktı!

Mart ayında trafiğe kaydedilen otomobillerin yakıt türlerine bakıldığında, %48,1’inin benzinli, %30,5’inin hibrit yakıtlı olduğu görüldü. Elektrikli araçlar ise %12,9’luk bir oranla kayıtlara geçti. Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydedilen dizel (%7,6) ve LPG (%0,9) yakıtlı araçları geride bıraktı. Mart ayında 12,221 elektrikli, 7,192 dizel ve 893 LPG yakıtlı araç trafiğe kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdurrahman Yazıcı – Teknoloji

Related Posts

Nothing Phone (3a) serisi için yeni bir güncelleme yayınlandı

Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen uygun fiyatlı Nothing Phone (3a) ve Phone (3a) Pro akıllı telefon modelleri için rötuşlar devam ediyor. Firma bu kez video özelliklerine odaklanan yeni bir güncelleme yayınladı.  Nothing OS v3.1-250417 …

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

113 milyon yıllık ‘cehennem karıncası’ ortaya çıktı

Brezilya’nın kuzeydoğusunda bulunan fosilleşmiş bir karınca, şimdiye kadar keşfedilmiş en eski karınca fosili olabilir. Bilim insanları, Kretase dönemine ait 113 milyon yıllık bu fosilin, “cehennem karıncası” olarak bilinen soyu tükenmiş bir alt aileye ait olduğunu açıkladı.

5 milyon güneş paneli dizildi: Dünya garip bir etki yaşıyor

Çin artan iklim krizinin dünya genelindeki etkileriyle mücadelede kapsamında 5 milyon güneş paneli projesine imza atıyor.

LG’den taşınabilirlik odaklı yeni 4K akıllı monitör Smart Monitor Swing

LG, akıllı monitör ürün yelpazesini yeni Smart Monitor Swing modeliyle genişletiyor. Taşınabilirlik odaklı tasarımıyla dikkat çeken bu yeni model, küçük tekerleklerle donatılan özel bir stand üzerinde geliyor. Marka, daha önce tanıttığı …

Apple, Mac deneyimini iPad ve iPhone’lara taşıyor!

Apple son güncellemeler ile birlikte; iPad, iPhone ve Mac arasındaki farkı daha da azaltıyor. Yeni iPadOS ve iOs sürümleri, iPad ve iPhone kullanıcılarına Mac benzeri deneyimler sunarak cihazların kullanım şeklini değiştirmeye hazırlanıyor. Apple …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir