Coğrafi İşaretli Çameli Sırık Fasulyesi Üreticisi Semra Şaylan, Doğal Yöntemlerle Hasat Zamanını Bekliyor

Denizli’nin Çameli ilçesine bağlı Gökçeyaka Mahallesi’nde yaşayan 56 yaşındaki üretici Semra Şaylan, coğrafi işaretli Çameli sırık fasulyesi üretimi yapmaya devam ediyor. Şaylan, yaklaşık 10 yıldır üç dönümlük arazisinde bu özel fasulyeyi yetiştirmekte.

Doğal kaynak suyu ve kendi beslediği 150-200 güvercinden elde ettiği gübreyle organik tarım yapan Şaylan, bu yılki taze fasulye hasadına start verdi. 23 Nisan’da ekilen fasulyelerin ilk hasadının dün gerçekleştiğini belirten Şaylan, fasulyelerin tamamen organik ve suni gübre kullanılmadan yetiştirildiğini vurguladı.

Şaylan, fasulyelerini doğal kaynak suyu ve güvercin gübresiyle beslediğini belirterek, “Bu yıl da aynı yöntemi uyguladım. Güvercin gübresini eritip damlama sistemiyle köklere veriyorum. Daha önce farklı sebzelerde denediğim bu yöntem, fasulye verimini artırdı” dedi.

Günde 300-600 kilo arasında ürün elde ettiklerini söyleyen Şaylan, ürünlerini Muğla, Denizli ve Burdur gibi çevre illere toptancılara gönderdiklerini aktardı. Doğal yöntemlerle yetiştirdikleri için fasulyelerinin lezzetinin oldukça beğenildiğini ekledi.