Her 10 otomobilden 6’sı yurt dışına gönderildi

Türkiye’de Otomotiv Sektoru İlk Çeyrekte Güçlü Büyümeye Devam Ediyor

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 352 bin 299 araç üretildi. Bu üretimde 220 bin 927 otomobil yer alırken, geri kalan kısmı traktör üretiminden oluştu.

İlk çeyrekte üretilen araçların yüzde 73’ü, yani 257 bin 212 adeti yurtdışına ihraç edildi. Otomobil üretiminde ise 220 bin 927 aracın 149 bin 843’ü ihraç edildi.

OYAK Renault Otomobillerde Lider Konumunu Koruyor

Otomobil üretiminde en fazla adetle 90 bin 245 araçla Bursa’da faaliyet gösteren OYAK Renault liderliği sürdürdü. OYAK Renault’un toplam otomobil üretimindeki payı yüzde 40,8 olarak belirlendi.

Hyundai Motor Türkiye, 61 bin 800 otomobil üretimiyle ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırayı 50 bin 585 otomobil üretimiyle Sakarya’da bulunan Toyota ve dördüncü sırayı 18 bin 297 otomobil üretimiyle Bursa’daki TOFAŞ aldı.

Bursa’da ise ocak-mart döneminde 108 bin 542 otomobil üretildi ve Türkiye genelindeki otomobil üretiminin yüzde 49,1’i bu kentte gerçekleşti.

Bursa, Türkiye’nin Otomobil İhracatında Önemli Rol Oynuyor

Bursa’nın liderliğini sürdüren OYAK Renault, otomobil ihracatında da 64 bin 828 adetle ilk sırada yer aldı. Hyundai Motor Türkiye ikinci, Toyota üçüncü ve TOFAŞ ise dördüncü sırada bulunuyor.

Bu yılın ilk 3 ayında Bursa’dan yapılan otomobil ihracatı, Türkiye’nin toplam otomobil ihracatının yüzde 44’ünü oluşturdu. Kentte üretilen otomobillerin yüzde 60,66’sı yurtdışına gönderildi.

Bursa, günlük olarak 1206 aracı üretim bandından indirirken, 731,6 otomobili de dış satış yaparak ihracatını sürdürdü. Kentin bir saat içinde yurtdışına gönderdiği otomobil sayısı ise 30,48 oldu.

Related Posts

Alman devinden kritik uyarı: Merkez Bankası’nın faiz hamlesi TL’yi kurtaramayacak

Commerzbank’ın baş ekonomisti Tatha Ghose, Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde politika faizini yükseltme kararının Türk Lirası’nın değerini koruyamadığını vurguladı. Ghose’a göre, faiz artışı sonrasında TL’nin seyrinde belirgin bir toparlanma görülmedi; aksine güven kaybı yeniden derinleşti.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

Bakan Şimşek’ten yatırımcılara mesaj: Türkiye pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zamanla yatırımcıların yeniden güçlü makro ekonomik temelleri ve hikayesi olan ülkelere odaklanacaklarını belirterek, “Türkiye bu noktada pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor.” dedi.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir