Çok çalışıyoruz yoksulluktan kaçamıyoruz

Türkiye’de Yoksulluk ve Çalışma Hayatı Endişe Verici Boyutlara Ulaştı

Türkiye’de herkes için daha iyi bir yaşam standardı hayal olmaktan öteye gidemiyor. Çalışan milyonlarca insan, ne hafta içi ne de hafta sonu demeden yorulmadan çalışmalarına rağmen yoksullukla baş etmekte zorlanıyor. Avrupa İstatistik Ofisi’nin verilerine göre ülkemizde gelir düzeyi ve çalışma süreleri diğer Avrupa ülkelerinden oldukça farklılaşıyor. Yaklaşık 25 milyon kişi, yoksulluk ve sosyal dışlanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu durum Türkiye’nin her açıdan diğer Avrupa ülkelerinden ne kadar uzakta olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Sadece Türkiye Değil, Diğer Ülkeler de Etkileniyor

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’ın ardından en kötü durumda olan ülkeler arasında yer alıyor. Avrupa Birliği’nde ise yoksulluk ve sosyal dışlanma riski taşıyan kişilerin oranı %21 olarak belirlenirken Türkiye’de bu oran %30.4’e ulaşıyor. Türkiye’de hatalı ekonomi politikaları yoksulluğu daha da derinleştirirken Avrupa ülkelerinde bu oran her geçen yıl azalmaya devam ediyor. Türkiye’de yoksullaşan insan sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, Avrupa’da bu durumun tersine olduğu görülüyor.

Hafta Sonları da Durmak Bilmiyoruz

Çalışma saatlerine bakıldığında Türkiye’deki insanların neredeyse 7/24 kesintisiz bir şekilde çalıştığı görülüyor. Eurostat verilerine göre, neredeyse her iki çalışandan biri hafta sonu da iş başında olmaya devam ediyor. Avrupa ortalaması %22.3 iken Türkiye’de bu oran %43.4’e kadar yükseliyor. Türkiye, haftalık çalışma saatleri ve hafta sonu çalışma oranları bakımından Avrupa’da ilk sırayı elinde tutuyor.

Related Posts

Ünlü dönerci konkordato ilan etti

Bursa’da ünlü döner firmalarından Yusuf Et Çelik Döner, mali zorluklar nedeniyle konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Mahkemeden şirkete üç aylık iflas koruma kararı çıktı.

Yurt dışına çıkmak adeta yasak

Vize krizi giderek büyüyor. 85 milyon adeta ‘yurt dışı çıkış yasaklısı’ oldu. Avrupa’ya gitmek isteyenlerden vize alamayanların oranı %70’leri geçerken, Schengen için randevu almak bile oldukça zor.

Her iki kişiden biri tasarruf yapıyor: İlk sırada yastık altı nakit ve altın var

ING Türkiye, Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2024 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf yapanların oranı yüzde 54 olurken tasarruf aracı tercihlerinde yüzde 31 oranla yastık altı altın ve nakit ilk sırada yer aldı.

Trafik sigortasında yeni dönem: Hasar tespiti sil baştan!

Trafik sigortasında yeni bir düzenlemeye gidildi. Hasar tespit süreçlerinde eksper zorunluluğu getirildi. Araç işlemleri artık dijital olarak takip edilecek.

Elektronik zincirlere rekabet soruşturması

Teknosa’nın da dahil olduğu tüketici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldı.

Ayşe Teyzem yine kazandı! Altın hızlı yükselişin ‘köpüğünü’ atıyor, yeniden rekora koşacak

Ons altında bir haftalık düşüş ivmesi yeniden hareket sinyali veriyor. Daha önce 3 bin 430 doları aşan fiyatın 3 bin 500 dolara yönelmesi bekleniyor. Son dönemin en çok kazananı birikimlerini altında değerlendiren ‘Ayşe Teyze’ oldu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir