Evrendeki en büyük yapı düşündüğümüzden daha büyük olabilir

Güncel Bilim Haberleri

Gökbilimciler, evrenin derinliklerinde yer alan ve Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı olarak bilinen en büyük yapı hakkında önemli keşifler yaptı.

Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı, kozmik bir işaretçi olarak gama ışını patlamalarını kullanarak boyutları yeniden değerlendiren uzmanlar tarafından incelendi.

Bu devasa süperküme, evrenin erken dönemlerinde oluşan galaksilerin evrimleştiği kozmik ağın bir parçası olarak tanımlanıyor.

Genç bir astronomun keşfi

Filipinli genç Johndric Valdez’in isimlendirdiği Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı, Bootes’ten Gemini’ye kadar uzanan geniş bir alana yayılan muazzam bir yapıdır.

2014’te keşfedilen bu yapı, son yapılan çalışmalarla boyutları ve ölçüleri hakkında daha kesin bilgiler sunmaktadır.

Yenilikçi Araştırmalar

Yapılan yeni araştırmalar, Büyük Duvar’ın beklenenden daha geniş bir aralıkta bulunduğunu ve bazı gama ışını patlamalarını içerdiğini göstermektedir.

Bu devasa yapı, 10 milyar ışık yılı uzunluğunda, 7,2 milyar ışık yılı genişliğinde ve yaklaşık bir milyar ışık yılı kalınlığındadır.

Bu muazzam büyüklük, gözlemlenebilir evrenin genişliğinin yüzde 10’una denk gelmektedir.

Gama Işını Patlamalarının Önemi

Gama ışını patlamaları, Herkül-Korona Borealis Büyük Duvarı’nın keşfinde ve detaylı incelemelerinde kilit rol oynamaktadır.

Bu patlamalar, yapılan gözlemlerle varlıklarını kanıtlayan kozmik işaretçiler olarak hizmet etmektedir.

Gelecekteki araştırmalar ve ESA’nın THESEUS gibi yeni görevleri, bu devasa kozmik yapıyı daha detaylı incelemek için büyük önem taşımaktadır.

Related Posts

Nothing Phone (3a) serisi için yeni bir güncelleme yayınlandı

Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen uygun fiyatlı Nothing Phone (3a) ve Phone (3a) Pro akıllı telefon modelleri için rötuşlar devam ediyor. Firma bu kez video özelliklerine odaklanan yeni bir güncelleme yayınladı.  Nothing OS v3.1-250417 …

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

113 milyon yıllık ‘cehennem karıncası’ ortaya çıktı

Brezilya’nın kuzeydoğusunda bulunan fosilleşmiş bir karınca, şimdiye kadar keşfedilmiş en eski karınca fosili olabilir. Bilim insanları, Kretase dönemine ait 113 milyon yıllık bu fosilin, “cehennem karıncası” olarak bilinen soyu tükenmiş bir alt aileye ait olduğunu açıkladı.

5 milyon güneş paneli dizildi: Dünya garip bir etki yaşıyor

Çin artan iklim krizinin dünya genelindeki etkileriyle mücadelede kapsamında 5 milyon güneş paneli projesine imza atıyor.

LG’den taşınabilirlik odaklı yeni 4K akıllı monitör Smart Monitor Swing

LG, akıllı monitör ürün yelpazesini yeni Smart Monitor Swing modeliyle genişletiyor. Taşınabilirlik odaklı tasarımıyla dikkat çeken bu yeni model, küçük tekerleklerle donatılan özel bir stand üzerinde geliyor. Marka, daha önce tanıttığı …

Apple, Mac deneyimini iPad ve iPhone’lara taşıyor!

Apple son güncellemeler ile birlikte; iPad, iPhone ve Mac arasındaki farkı daha da azaltıyor. Yeni iPadOS ve iOs sürümleri, iPad ve iPhone kullanıcılarına Mac benzeri deneyimler sunarak cihazların kullanım şeklini değiştirmeye hazırlanıyor. Apple …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir