Oruç tutanların susuzluğunu giderecek bir tarif:Ramazan şerbeti nasıl yapılır, faydaları ne? Ramazan şerbetinin püf noktaları…

Ramazan aylarında vazgeçilmez bir lezzet olan Ramazan şerbeti, Türk mutfağının en güzel içeceklerinden biri. Peki evde Ramazan şerbeti yapmak mümkün mü? Susuzluğu gideren ve mideyi rahatlatan Ramazan şerbetinin faydaları neler? İşte vücudunuza katacağı faydalarıyla birlikte çok seveceğiniz bir Ramazan şerbeti tarifi ve püf noktaları…

Sağlıksız ya da içinde ne olduğunu bilmediğiniz bir Ramazan şerbeti yerine siz de evde doğal bir Ramazan şerbeti yapabilirsiniz. Şerbetin içerisine katılacak karanfil ve zencefil gibi malzemelerle daha da faydalı bir hal alabilir. Sindirimi kolaylaştıran Ramazan şerbeti, midenizdeki rahatsızlıkları en aza indirebilir.

Ramazan şerbetinin faydaları neler?

  • Ramazan şerbetinin tüketilmesi hazmın kolaylaşmasına yardımcı olur. Oruç sırasında oluşabilecek sindirim sistemi problemlerinin önüne geçerek, aynı istikrarla çalışmasını sağlar.
  • Oruçlu olunan süre zarfında meydana gelen kan şekeri düşüklüğünün giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca kişinin halsizliğinin giderilmesini de sağlar.
  • Romatizma ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
  • İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa pek çok faydası bulunan Ramazan şerbeti, günlük olarak oluşan stresin giderilmesini sağlar. Ayrıca vücuda belli bir miktarda dinginlik vererek vücudun rahatlamasında pay oynar.
  • Ramazan şerbeti düzenli olarak tüketildiğinde, uyku probleminin önüne geçer ve uykunun düzenlenmesine yardımcı olur.
  • İftardan sonra tüketilen Ramazan şerbeti, susuzluğun giderirken vücuda ferahlık verir.

Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1. 5 litre su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil
  • 1 adet kök zencefil
  • 1 adet doğranmış kırmızı erik
  • 5 adet kırmızı üzüm
  • Varsa kırmızı gıda boyası ya da 5 adet hibiskus

Zencefil, karanfil ve çubuk tarçını uygun bir tencereye alalım.

Üzerine suyu dökelim ve kaynamaya bırakalım. Birkaç dakika kaynadıktan sonra üzerine şekeri ekleyelim.

Diğer kalan malzemeleri, meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye dökelim ve 20 dakika kadar kaynatalım. Ardından ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz iyice soğuduktan sonra ince süzgeçle süzelim ve servis edelim.

Şekeri fazla tatlı gelirse su miktarını artırabilirsiniz.

Ramazan şerbetinin püf noktaları ve bilinmeyen yönleri neler?

  • Evde ramazan şerbeti yaparken gıda boyası yerine 3-5 tane hibiskus kullanabilirsiniz. Hibiskus, şerbetin hem kokusunu hem de rengini daha hoş yapacaktır.
  • Ramazan şerbetinin içine çekirdekleri çıkartılmış vişne de ilave edip daha lezzetli yapabilirsiniz.
  • 1 su bardağı Ramazan şerbeti yaklaşık olarak 102 kaloriye denk gelmektedir.
  • Ramazan şerbetini 3 gün içerisinde tüketmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir